Anaflat - a has feszültség oldója www.anaflat.hu

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1-1,3 kg savanyú káposzta
  • 8-10 édes vagy savanyított káposztalevél, 80 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg füstölt sertéshús
  • 30 dkg paprikás kolbász
  • egy kis szalonna
  • 1 nagy hagyma
  • 8 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás, 1 babérlevél
  • 1 fokhagyma
  • 3 púpozott evőkanál liszt, pirospaprika
  • 1 nagy doboz tejföl

 

 

Elkészítés: A füstölt húst előző este beáztatjuk, másnap leöblítjük, feltesszük főni. 2 óra után kivesszük a húst, a levébe tesszük az átmosott káposzta felét, beletesszük a hússal töltött leveleket, a kolbászt és a káposzta másik felét. Előzőleg a töltelékhez a szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, hagyjuk kihűlni. A húshoz adjuk a rizzsel, a tojással, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal. Összegyúrjuk, beletekerjük a levelekbe. A fazékba tesszük még a babérlevelet, és fedő alatt jó 2 órát pároljuk. Közben rántást készítünk a liszttel, belekeverünk még egy kis pirospaprikát is. Ha megfőtt a káposzta, óvatosan kihalásszuk belőle a levélbe tekert húst, és berántjuk. A végén visszatesszük a tekercseket és az apró darabokra vágott füstölt húst, végül tejföllel tálaljuk.

 
Főoldal Receptötletek Töltött káposzta

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

© 2016. Teva Gyógyszergyár Zrt. Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum Kapcsolat Linkgyűjtemény Oldaltérkép