Anaflat - a has feszültség oldója www.anaflat.hu

Téli zöldségekből készült egytálétel

Elkészítési idő kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 500 g héjában majdnem puhára főtt burgonya
  • 800 g fejes káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss zöld vagy piros chili (hegyes csípős paprika)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/8 l zöldségalaplé
  • 1 doboz csicseriborsó (400 g)
  • 100 g 20 % zsírtartalmú tejföl
  • 1 csomó metélőhagyma


Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A fejes káposzta leveleit lehúzzuk a vastag erekről, megmossuk és összevágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A chilit kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, chilit, burgonyát és fejes káposztát magas hőfokon 3 percig pirítjuk benne. Felöntjük a levesalappal, az egytálételt felforraljuk, majd lefedve, gyenge tűzön 10 percig főzzük. A lecsepegtetett csicseriborsót hozzáadva további 5 percig főzzük. Belekeverjük a 20% zsírtartalmú tejfölt, megsózzuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, az egytálételt ezzel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

 
Főoldal Receptötletek Téli zöldségekből készült egytálétel

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

© 2016. Teva Gyógyszergyár Zrt. Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum Kapcsolat Linkgyűjtemény Oldaltérkép