Anaflat - a has feszültség oldója www.anaflat.hu

Tökös hagyma

Hozzávalók 4 személyre:


  • 4 nagy fej hagyma
  • Só, fehér bors
  • Fél citrom
  • 4 ek. olaj
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 ág rozmaring
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg parmezán sajt
  • Őrölt szerecsendió


Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, a tetejükről és az aljukról levágunk egy-egy vékonyka szeletet. 2 l vizet kevés sóval felforralunk. Beledobunk kisujjnyi citromhéjat, hozzáadjuk a citrom levét, a hagymákat, és 20 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe téve kihűtjük őket, majd a hagymák külső 4 szirmát meghagyjuk, a többit kiemeljük, és gerezdekre vágjuk. Tűzálló tálba szórjuk, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő: 4. fokozat). A sütőtököt meghámozzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A rozmaringot megmossuk, leveleit lecsipkedjük. Néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek. olajat, hozzáadjuk a rozmaringot, a sütőtököt, és fedő alatt, a saját levében-gőzében, 10 percig pároljuk. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk. A hagymákat a tálba ültetjük, aljukra 1-1 ek. tököt teszünk, arra egy sor sonkát, majd a maradék tököt. A tejszínt elkeverjük a tojássárgával, belereszeljük a sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és kanalanként a hagymákba csurgatjuk. A forró sütőben 15-20 percig forrósítjuk, sütjük. A félretett rozmaringgal díszítjük. Melegen, de nem forrón tálaljuk.

 
Főoldal Receptötletek Tökös hagyma

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

© 2016. Teva Gyógyszergyár Zrt. Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum Kapcsolat Linkgyűjtemény Oldaltérkép