Anaflat - a has feszültség oldója www.anaflat.hu

A hónap zöldsége

Biológiai meghatározás szerint a fejes káposzta vagy édeskáposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. C-vitamin-tartalma 40–50 mg/100 g. A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ráadásul probiotikumokban is igen gazdag, ami bélrendszerünk egészségéhez járul hozzá.

A káposzta az első évben növeszti a fejet, amit megeszünk, a másodikban, pedig a becőtermést a magokkal, amikről szaporítható.

A könnyed hétköznapi definíció szerint, pedig a káposzta körülbelül emberfej nagyságú, alakú és értelmi szintű zöldség...

A mindennapokban a fejes káposzta mellett a lilakáposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli a legnépszerűbb nálunk, bár egyre gyakrabban tűnnek fel a piacokon a ritkább, de ugyanolyan értékes zöldségnek számító egyéb káposztafajták is, mint például a kínai kel.

A fejeskáposztát a magyar konyha legtöbbször főzve-párolva használja fel, de nyersen, vékonyra szelve, salátákban is kitűnő. A fogyni vágyó hölgyek és urak ne sajnálják az időt a szeletelésre, mert az alacsony kalóriatartalom mellett méregtelenítő hatással is bír!

Ajánlott receptünk:

 

 
Főoldal A hónap zöldsége

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

© 2016. Teva Gyógyszergyár Zrt. Adatvédelmi nyilatkozat Impresszum Kapcsolat Linkgyűjtemény Oldaltérkép